CBWerkendlogoerkendFC1 Lid van het Gilde van Gediplomeerd Parketteurs

pichome1.jpg

Houten vloer

Vloerdelen

 

 

Massief houten vloeren van hoogwaardige kwaliteit.

Het vaak rustieke uiterlijk en de extra brede vloerdelen zijn belangrijke redenen om te kiezen voor een plankenvloer. Massief houten vloerdelen zijn onverslijtbaar en hebben een heel eigen karakter. Onze massief houten vloerdelen zijn 20 mm dik. De houten planken zijn rondom voorzien van mes en groef en er kan gekozen worden voor een vellingkant. Afhankelijk van de houtsoort zijn de planken in diverse breedtes verkrijgbaar van 12 cm tot wel 35 cm.

Ondanks dat niet iedere boom brede en dikke planken kan leveren, is een ruime keuze aanwezig: onder andere Eiken, Grenen, Robijn, Maple, Afzelia, Jatoba, Kersen, Merbau en Tiger Wood.


 

Kwaliteit

De massief houten vloeren van Houters Hout worden met de grootste zorg geselecteerd en gedroogd door specialisten met jarenlange ervaring. De kwaliteit begint met goed hout inkopen, op de juiste manier oplatten en jute of paraffine op de kopse kant van het ruwe hout aanbrengen. Dit zijn allemaal kleine details die de kwaliteit van de houten vloeren ten goede komen.

Lees meer: Vloerdelen

 

Verouderde vloer

Houters Hout laat oude tijden herleven. Dankzij diverse verouderingsmethoden, zoals schrapen, borstelen, het aanbrengen van oudheidssporen en roken van het hout, ademen de verouderde houten vloeren van Houters Hout een nostalgische sfeer van een eeuwenoud kasteel of Bourgondisch landhuis. Toch komt de vloer zeker niet alleen in klassieke interieurs terecht. Vanwege tijdloze uitstraling vormen de vloeren ook een prachtig verlengstuk van lichte en moderne woonkamers.

Naast de verouderde houten vloeren die Houters Hout kant en klaar levert, is het ook mogelijk een verouderde vloer geheel naar eigen wens te laten maken.

Lees meer: Verouderde vloer

 

Multiplank

De Multiplank heeft vele namen zoals samengestelde plank, meerlagen plank, dualplank en combiplank. De Multiplank bestaat uit een basis van 10 lagen berken multiplex van 12mm en hierop is een toplaag van edelhout van 4 of 6mm verlijmd.  Deze plank is rondom voorzien van mes en groef en is qua werken door zijn opbouw zeer stabiel. Bij deze planken is de pasvorm perfect en hierdoor ook makkelijk zelf te leggen. De samengestelde planken zijn zowel zwevend als vast te leggen. Tevens heeft Houters Hout samengestelde planken die geschikt zijn voor vloerverwarming.

 

   

Lamelparket

Lamelparket is over het algemeen een kant en klare parketvloer. Het Lamelparket is ideaal voor ruimtes waarin alleen zwevend parket kan worden geplaatst. De lamel is opgebouwd uit twee kruislings verlijmde lagen vurenhout om een maximale stabiliteit te verkrijgen, met een toplaag van edelhout. Het verschil in de twee beschikbare uitvoeringen is dat de delen met mes-en-groef met elkaar verlijmd dienen te worden en de delen met klick-systeem zonder lijm met elkaar verbonden kunnen worden. De dikte van de toplaag varieert van 0,2 tot 4mm. De vloer wordt over het algemeen zwevend gelegd en betekent dus dat er geen vaste verbinding met de ondervloer bestaat. Het grote voordeel hiervan is dat de vloer verhuisbaar blijft.

Lees meer: Lamelparket

 

Oude vloerdelen

Originele oude houten vloeren ademen een nostalgische sfeer van een eeuwenoud kasteel of Bourgondisch landhuis uit. Originele oude vloerdelen zijn niet na te maken door machines. De oudheid zit in het hout en dat zie je. Oude houten vloeren komen zeker niet alleen in klassieke interieurs terecht. Vanwege tijdloze uitstraling vormen de vloeren ook een prachtig verlengstuk van lichte en moderne woonkamers. De originele oude vloerdelen die wij bij u in huis kunnen plaatsen zijn afkomstig van oude treinwagons, balken uit pakhuizen of oude scheepsplanken. Deze plankenvloeren zijn vaak meer dan honderd jaar oud. Het hout wordt zorgvuldig verwerkt, zodat wij het op een perfecte manier weer kunnen herplaatsen.


 

De productie

Voordat de oude balken of wagonplanken geschikt zijn om opnieuw verwerkt te worden, worden ze eerst plank voor plank zorgvuldig gedroogd in zogenaamde vacuümdrogers. Hierdoor wordt elke plank perfect teruggedroogd, zodat achteraf geen vervelende naadvorming kan ontstaan.
Uiteraard worden alle vloerdelen ontdaan van spijkers en andere ijzerwaren en wordt het oude vuil er middels een borstelmachine afgeborsteld. Tot slot worden de vloerdelen opnieuw voorzien van een mes en groef verbinding voor een perfecte pasvorm.


 

 

Een exclusief interieur

Oude houten vloerdelen passen perfect in moderne en klassieke interieurs. De afwerkingsmethode en behandeling geven die specifieke sfeer aan de vloer die het beste past bij uw interieur. Het patroon of de legrichting kan volledig naar eigen wens worden ingevuld.

   
No thumbnails found
 
Veken 207-B7    |     Opmeer (open op afspraak)    |    GSM: 06-47777281       |       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.        facebook Houtershout
 
webdesign & realisation by Intendo -interactive-