CBWerkendlogoerkendFC1 Lid van het Gilde van Gediplomeerd Parketteurs

pichome1.jpg

Kops hout

Kops hout

Kops houten vloeren behoren tot de sterkste houten parketvloeren die er zijn. Door de zaagwijze krijgt kops hout een veel hogere weerstand tegen druk. Het is dan ook veel harder dan over de lengte gezaagde parketdelen en daarom in het bijzonder geschikt voor intensief gebruik. Daarnaast werkt kops hout geluidsisolerend. Geluidstrillingen kunnen beter worden geabsorbeerd in de houtvezels. Wie over royale ruimten beschikt, zal daardoor merken dat een veel betere akoestiek ontstaat.

Kops hout staat, mede dankzij de bij architecten gewekte interesse, weer volop in de belangstelling. Vroeger werd Kops hout vervaardigd uit grenen, vuren of eiken. Tegenwoordig zijn er echter meer houtsoorten te verkrijgen.


 

Leggen

Een kops houten parketvloer moet altijd rechtstreeks gelijmd worden op de vlakke, droge dekvloer.
Zonder ondervloer of nagels dus. Het plaatsen van deze vloer mag nooit gebeuren bij extreme droogte of hoge temperaturen. De dekvloer zelf moet uiteraard ook sterk genoeg zijn, omdat de enorme kracht op de kleine blokjes ervoor kan zorgen dat de toplaag van de dekvloer wordt afgebroken.


 

Afwerking

Na het verlijmen van de kopse blokjes wordt de vloer in het werk nog enkele malen geschuurd. Het onderhoudsgemak van deze vloer hangt nauw samen met de manier van afwerking. Een met olie afgewerkte vloer is een aanrader.

 

Veken 207-B7    |     Opmeer (open op afspraak)    |    GSM: 06-47777281       |       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.        facebook Houtershout
 
webdesign & realisation by Intendo -interactive-