CBWerkendlogoerkendFC1 Lid van het Gilde van Gediplomeerd Parketteurs

pichome1.jpg

Oude vloerdelen

Oude vloerdelen

Originele oude houten vloeren ademen een nostalgische sfeer van een eeuwenoud kasteel of Bourgondisch landhuis uit. Originele oude vloerdelen zijn niet na te maken door machines. De oudheid zit in het hout en dat zie je. Oude houten vloeren komen zeker niet alleen in klassieke interieurs terecht. Vanwege tijdloze uitstraling vormen de vloeren ook een prachtig verlengstuk van lichte en moderne woonkamers. De originele oude vloerdelen die wij bij u in huis kunnen plaatsen zijn afkomstig van oude treinwagons, balken uit pakhuizen of oude scheepsplanken. Deze plankenvloeren zijn vaak meer dan honderd jaar oud. Het hout wordt zorgvuldig verwerkt, zodat wij het op een perfecte manier weer kunnen herplaatsen.


 

De productie

Voordat de oude balken of wagonplanken geschikt zijn om opnieuw verwerkt te worden, worden ze eerst plank voor plank zorgvuldig gedroogd in zogenaamde vacuümdrogers. Hierdoor wordt elke plank perfect teruggedroogd, zodat achteraf geen vervelende naadvorming kan ontstaan.
Uiteraard worden alle vloerdelen ontdaan van spijkers en andere ijzerwaren en wordt het oude vuil er middels een borstelmachine afgeborsteld. Tot slot worden de vloerdelen opnieuw voorzien van een mes en groef verbinding voor een perfecte pasvorm.


 

 

Een exclusief interieur

Oude houten vloerdelen passen perfect in moderne en klassieke interieurs. De afwerkingsmethode en behandeling geven die specifieke sfeer aan de vloer die het beste past bij uw interieur. Het patroon of de legrichting kan volledig naar eigen wens worden ingevuld.

Veken 207-B7    |     Opmeer (open op afspraak)    |    GSM: 06-47777281       |       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.        facebook Houtershout
 
webdesign & realisation by Intendo -interactive-