CBWerkendlogoerkendFC1 Lid van het Gilde van Gediplomeerd Parketteurs

pichome3.jpg

Verouderde vloer

Verouderde vloer

Houters Hout laat oude tijden herleven. Dankzij diverse verouderingsmethoden, zoals schrapen, borstelen, het aanbrengen van oudheidssporen en roken van het hout, ademen de verouderde houten vloeren van Houters Hout een nostalgische sfeer van een eeuwenoud kasteel of Bourgondisch landhuis. Toch komt de vloer zeker niet alleen in klassieke interieurs terecht. Vanwege tijdloze uitstraling vormen de vloeren ook een prachtig verlengstuk van lichte en moderne woonkamers.

Naast de verouderde houten vloeren die Houters Hout kant en klaar levert, is het ook mogelijk een verouderde vloer geheel naar eigen wens te laten maken.

Verouderde vloer naar eigen wens.

Het is mogelijk een houten vloer geheel naar eigen keuze te laten verouderen. De vloer kan tot in detail op uw wensen worden afgestemd.

 

De vloeren worden gecontroleerd verouderd, zodat de pasvorm perfect blijft. De massief eiken vloerdelen zijn leverbaar tot zelfs 35 cm breed.

Oude vloeren typeren zich door open noesten en scheuren in de houtnerf. Meestal wordt voor een verouderde vloer extra rustiek massief eiken vloerdelen gebruikt. Deze vloerdelen hebben naast veel noesten in beperkte vorm ook open noesten en scheuren, zonder dat het afbreuk doet aan de kwaliteit. De open noesten en scheuren geven een robuust karakter aan de vloer. De open noesten en scheuren kunnen desgewenst ook naar uw wens worden gestopt.

Geborstelde eiken vloer:

Om de houten vloeren een nog robuustere uitstraling te geven kan u ervoor kiezen de vloer te laten borstelen. De nerfstructuur wordt geaccentueerd doordat de relatief zachte elementen in het hout worden weggeborsteld. Hierdoor komen de oneffenheden in het hout meer naar voren, wat een doorleefde uitstraling aan uw vloer geeft.

Getrommelde eiken planken.

Wilt u een oude houten vloer, dan kunt u de vloer ook laten verouderen, ook wel trommelen genoemd. De oudheidssporen zijn lichte beschadigingen, die mechanisch worden aangebracht. Deze oudheidssporen zorgen ervoor dat de vloer eruit ziet alsof deze al honderd jaar oud is. 

Gerookte eiken vloerdelen.

Tevens kan u uw houten vloer laten roken. Eiken bevat looizuur, dat uiteindelijk zorgt voor vergeling van uw eiken houtenvloer. Wanneer eiken wordt gerookt, bedoelen we eigenlijk dat er in de droogruimte ammoniak wordt verstoven. Door de ammoniak trekt het looizuur uit het hout en kleurt het eiken hout donkerder bij. Hierna treedt vergeling niet meer op.   

 

Veken 207-B7    |     Opmeer (open op afspraak)    |    GSM: 06-47777281       |       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.        facebook Houtershout
 
webdesign & realisation by Intendo -interactive-