CBWerkendlogoerkendFC1 Lid van het Gilde van Gediplomeerd Parketteurs

pichome4.jpg

Vloerdelen

Vloerdelen

 

 

Massief houten vloeren van hoogwaardige kwaliteit.

Het vaak rustieke uiterlijk en de extra brede vloerdelen zijn belangrijke redenen om te kiezen voor een plankenvloer. Massief houten vloerdelen zijn onverslijtbaar en hebben een heel eigen karakter. Onze massief houten vloerdelen zijn 20 mm dik. De houten planken zijn rondom voorzien van mes en groef en er kan gekozen worden voor een vellingkant. Afhankelijk van de houtsoort zijn de planken in diverse breedtes verkrijgbaar van 12 cm tot wel 35 cm.

Ondanks dat niet iedere boom brede en dikke planken kan leveren, is een ruime keuze aanwezig: onder andere Eiken, Grenen, Robijn, Maple, Afzelia, Jatoba, Kersen, Merbau en Tiger Wood.


 

Kwaliteit

De massief houten vloeren van Houters Hout worden met de grootste zorg geselecteerd en gedroogd door specialisten met jarenlange ervaring. De kwaliteit begint met goed hout inkopen, op de juiste manier oplatten en jute of paraffine op de kopse kant van het ruwe hout aanbrengen. Dit zijn allemaal kleine details die de kwaliteit van de houten vloeren ten goede komen.

Het hout blijft een paar maanden buiten staan om voor te drogen, en gaat dan in de droogkamers met de nieuwste technieken. Deze droogkamers zijn computergestuurd, maar ook hier is de kennis en ervaring onmisbaar. Het hout mag pas uit deze droogkamers worden gehaald als alle waardes goed zijn.  Na het drogen komt het schaven. Bij massieve planken gebeurt dit altijd op een schaafbank met groevenbed. Ook hier wordt alle tijd voor genomen om de kwaliteit te waarborgen. Na de eerste ruwe chaafbehandeling, gaat het hout een paar weken op rust om de laatste spanningen er uit te halen. Dit is namelijk heel belangrijk om een stabiele vloer te verkrijgen. Hierna worden pas de voorgeschaafde delen op de juiste vorm geschaafd, zoals u de vloer van ons aangeleverd krijgt. Alles op 20 mm dikte en tot een breedte van 28 cm  rondom voorzien van mes en groef, met of zonder vellingkant


Werking van het hout

Krimpen en uitzetten van hout mag als een bekend verschijnsel worden beschouwd. Naarmate de luchtvochtigheid in procenten toeneemt, zal het hout gaan uitzetten. Deze werking van de houten vloer word opgevangen door de ruimte van 1,5 a 2,0 cm die langs de muur moet worden aangehouden. Bij een te lage luchtvochtigheidgraad zal de vloer gaan krimpen, waardoor er naadvorming zal ontstaan. Wij adviseren dan ook altijd om gelijktijdig bij de aanschaf van een houten vloer een luchtbevochtiger aan te schaffen. Dit apparaat voorkomt grotendeels dat een vloer teveel kan uitdrogen. 


Leggen en behandelen

Over het algemeen worden massief houten vloeren verlijmd en blind gespijkerd op een tussenvloer van multiplex, spaanplaat of eiken mozaïek. De spijkers brengt men in dit geval in de mes aan zodat deze niet zichtbaar zijn. Vervolgens kan de vloer geschuurd worden, waarna ten slotte de vloer wordt afgewerkt met olie, was, hardwax-olie of lak. Het gebruik van de houten vloer en wijze waarop u deze na het plaatsen wilt onderhouden, zijn bepalende factoren voor welke behandeling u het beste kunt kiezen.


Afwerking met plinten

Om een plankenvloer op een passende manier langs de muur af te werken, heeft u bij ons de keuze uit vele verschillende massieve of MDF plinten. Deze werken de naad tussen de vloer en de muur op een keurige manier af.


Voordelen van een massief houten vloer
  • De levensduur is vrijwel onbeperkt
  • Hygiënisch (geen stof en huismijt zoals in vloerbedekking)
  • Een grote warmte-isolatie
  • Makkelijk te onderhouden
  • Geen littekens van spijkers
  • De vloer is zo goed als onverslijtbaar doordat hij diverse malen geschuurd kan worden

 

Eiken vloer

Eiken staat voor duurzaam, is slijtvast, heeft een eigen nerfstructuur en een warme uitstraling. Daarom erg geschikt als houten vloer die tegen een stootje kan. Door het robuuste karakter van eiken vloerdelen kiezen vele mensen voor deze vloer.

Eiken vloerdelen behandeld

Geborstelde eiken vloer:

Om de vloeren een nog robuustere uitstraling te geven kan u ervoor kiezen de vloer te laten borstelen. De nerfstructuur wordt geaccentueerd doordat de relatief zachte elementen in het hout worden weggeborsteld. Hierdoor komen de oneffenheden in het hout meer naar voren, wat een doorleefde uitstraling aan uw vloer geeft.

Getrommelde eiken planken:

Wilt u een oude houten vloer, dan kunt u de vloer ook laten verouderen, ook wel trommelen genoemd. De oudheidssporen zijn lichte beschadigingen, die mechanisch worden aangebracht. Deze oudheidssporen zorgen ervoor dat de vloer er uitziet alsof deze al honderd jaar oud is.

Gerookte eiken vloer:

Tevens kan u uw vloer laten roken. Eiken bevat looizuur, dat uiteindelijk zorgt voor vergeling van uw eiken vloerdelen. Wanneer eiken wordt gerookt, bedoelen we eigenlijk dat er in de droogruimte ammoniak wordt verstoven. Door de ammoniak trekt het looizuur uit de vloerdelen en kleuren deze donkerder bij. Hierdoor treedt er geen vergeling op.

Eiken planken vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes (tot wel 35 cm) in diverse uitvoeringen.

 

Veken 207-B7    |     Opmeer (open op afspraak)    |    GSM: 06-47777281       |       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.        facebook Houtershout
 
webdesign & realisation by Intendo -interactive-