CBWerkendlogoerkendFC1 Lid van het Gilde van Gediplomeerd Parketteurs

pichome4.jpg

Onderhoud

Onderhoud

Voor een lange levensduur en een goede conditie van uw vloer en de gekozen afwerking is goed onderhoud onmisbaar.


Algemene onderhoudstips

  1. Zorg bij inloop van buiten altijd voor een goede deurmat, deze zorgt ervoor dat vocht en vuil zoveel mogelijk worden opgenomen.
  2. Voorzie meubilair van viltdopjes/strips om krassen en beschadigingen te voorkomen.
  3. Naast het normale onderhoud  is het ook belangrijk dat u de temperatuur (circa 20 gr. C) en relatieve luchtvochtigheid (50-65%), in de ruimte waarin de vloer ligt, regelmatig controleert. Mocht de luchtvochtigheid niet goed zijn, adviseren wij een luchtbevochtiger aan te schaffen.
  4. Lees voor gebruik altijd zorgvuldig de gebruiks- aanwijzing op de verpakking van zowel de onderhoudsproducten als van de vloeren.
  5. Zand en vuil werken als schuurpapier. Verwijder zand en vuil daarom direct met de stofzuiger of stofwisser.
  6. Maak de vloer, voordat u met onderhoud begint, altijd eerst goed stofvrij.

Onderhoud gelakte vloeren

Gelakte vloeren dienen over het algemeen met een polish te worden onderhouden, met een regelmaat al naar gelang de gebruiksintensiteit van de vloer. Tevens kunt u kiezen voor een matte of een halfmatte polish. Maar er is daarnaast ook een polish op lakbasis leverbaar. Deze heeft een hogere slijtvastheid en is daarom uiteraard wat duurder. Verder is het mogelijk (maar niet noodzakelijk) een gelakte vloer dagelijks vochtig (niet te nat) af te nemen. Hier zijn speciale pH-neutrale cleaners voor ontwikkeld. Ten slotte zijn er polishremovers om de polish te strippen en/of om hardnekkige vervuiling te verwijderen. Daarna kan een nieuwe polishlaag worden aangebracht, waardoor uw vloer er weer als nieuw uitziet.


Onderhoud vloeren behandeld met hardwax-olie

Vloeren behandeld met hardwax-olie, dienen te worden onderhouden met een onderhoudszeep, met een regelmaat al naar gelang de gebruiksintensiteit van de vloer. Eens per jaar dient de vloer daarnaast nog te worden behandeld met een onderhoudsolie. Let op dat er veel verschillende merken hardwax-olie verkrijgbaar zijn die allemaal een ander daarbij behorend onderhoudsmiddel of onderhoudsmethode hebben. Gebruik met hardwax-olie altijd een onderhoudsmiddel van hetzelfde merk. Een uitzondering op deze regel is mogelijk, daarover geven wij u graag advies.


Onderhoud geoliede vloeren

Geoliede vloeren dienen altijd met een onderhoudsolie te worden onderhouden, met een regelmaat al naar gelang de gebruiksintensiteit van de vloer. Let op dat er veel verschillende merken vloerolie verkrijgbaar zijn die allemaal een ander daarbij behorend onderhoudsmiddel of onderhoudsmethode hebben. Gebruik met vloerolie altijd een onderhoudsmiddel van hetzelfde merk. Een uitzondering op deze regel is mogelijk, daarover geven wij u graag advies.

Olievloeren mogen niet te vochtig worden afgenomen omdat het vocht bij deze afwerking in de poriën van het hout kan trekken, waardoor verwering en/of slijtage sneller kan ontstaan. Gebruik ook de juiste reiniger.


Onderhoud Wasvloeren

Wasvloeren dienen, zoals de naam al verraadt, met was te worden onderhouden. Eerst wordt de vloer geïmpregneerd met een vloerolie. Dit houdt in dat vocht niet in het hout kan trekken. Uw vloer wordt daarna in een vaste was gezet. (dit kan zowel een parafinewas als een slijtvastere kunstharswas zijn.) Ook kan er een balssem (combinatie olie en was) op de met olie geïmpregneerde vloer gebruikt worden. U zult uw vloer moeten onderhouden met een onderhoudswas. Het hout zal er langzaam voller uit gaan zien en u krijgt na verloop van tijd een vloer met een prachtige, warme uitstraling.

Bij regelmatig en goed onderhoud wordt een wasvloer met de tijd steeds mooier. Om een hardnekkige vervuiling of overtollige was te verwijderen zijn er speciale reinigingsmiddelen.

Voor onderhoudsadvies kunt u altijd contact met ons opnemen.

No thumbnails found
 
Veken 207-B7    |     Opmeer (open op afspraak)    |    GSM: 06-47777281       |       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.        facebook Houtershout
 
webdesign & realisation by Intendo -interactive-