CBWerkendlogoerkendFC1 Lid van het Gilde van Gediplomeerd Parketteurs

pichome1.jpg

Parket

Buitenparket

Houters Hout levert hoogwaardige hardhouten vloeren voor buitengebruik. Parketvloeren zijn niet langer exclusief voor het interieur. Terrassen, zwembaden, tuinen en alle soorten openlucht ruimtes worden getransformeerd in warme, natuurlijke en functionele verblijven.  


 

Houters Hout is dealer van Tablazz buitenparket. Tablazz heeft de eerste 'exterieurparketvloer' met de sfeer en het comfort van een 'interieurparketvloer' geintroduceerd. Hardhouten vloerdelen met een wereldwijd gepatenteerd bevestigingssysteem staan garant voor veilig en duurzaam plezier van dit unieke buitenparket. 

  

Buitenparket is in bijna net zoveel verschillende houtsoorten te verkrijgen als de houten vloeren voor binnen. Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op of maak een afspraak om alle mogelijkheden te komen bekijken.

 

 

 

Panelen en banden

Een parketvloer kunt u mooi laten afwerken met een band en bies, zie voorbeelden op de foto's hiernaast.

 

Tapis parket

Parket algemeen

Het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor parket. Voor ieder huis en elke smaak is er wel een variatie die past. Wanneer u hoge eisen stelt aan stijl en kwaliteit is traditioneel parket een goede keus. Zowel in uitstraling als in gebruiksgemak is dit massief houten parket superieur. Bovendien bieden Tapis- en Equi parket een aantal unieke mogelijkheden, zoals een bijna onbeperkte keus uit de mooiste legpatronen, combinaties van verschillende houtsoorten en daarbij talloze fraaie afwerkingen. Parket is een gladde, hygiënische en makkelijk te onderhouden vloerbedekking. De dagelijkse voordelen van deze naadloze vloer zijn ongeëvenaard. Bij goed onderhoud is deze vloer niet of nauwelijks onderhevig aan slijtage en zal daarom een leven lang meegaan.


Tapis parket

Tapis parket, ook wel traditioneel parket genoemd, is een verzamelnaam voor vast gelegd parket - bestaande uit houten plankjes zonder mes en groef - op een traditionele manier gelegd. Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 100 jaar kan worden behaald.


Leggen

Bij traditioneel parket wordt eerst een ondervloer gelegd die vast wordt gemaakt op de bestaande beton- of balkenvloer. De ondervloer kan bijvoorbeeld bestaan uit multiplex, spaanplaat of eiken mozaïek. Daarna worden de verschillende plankjes op de ondervloer gelijmd en gespijkerd.

Tapis parket is zeer geschikt om in patroon te leggen. De bekendste voorbeelden zijn een visgraat, blokpatroon, een Hongaarse of Weense punt. Ook wordt tapis parket vaak in stoken gelegd. Keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan 40 verschillende houtsoorten verkrijgbaar.

Bij tapis parket is het mooi om een bies te leggen aan de rand. Na het plaatsen van het parket wordt de vloer geschuurd, spijkergaatjes gestopt en weer geschuurd. Als laatste wordt de vloer afgewerkt met een lak, olie of hardwax-olie.


Tapis is leverbaar in diktes van 6 tot 10 mm en in breedtes tot en met 90 mm. De lengte varieert van 280 (voor speciale patroonvloeren) tot 1500 mm.


Vloerverwarming
Tapis leent zich uitstekend voor vloerverwarming. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden.

 

   

Bourgogne parket

Bourgogne parket is een massieve houten vloer met een dikte van ongeveer 9 mm en  wisselende lengte- en breedtematen (circa 90 tot 170 mm). Deze vloeren, meestal gelegd in wild verband, hebben daardoor de uitstraling van een plankenvloer en de gebruiks- en gemaksvoordelen van een tapisvloer.


Het is ook mogelijk om het Bourgogne parket in patronen te laten leggen: een groot walvisgraat- of blokpatroon, maar ook Hongaarse- of Weense punt behoren tot de mogelijkheden. De keuze in legpatronen bij Bourgogne delen is niet zo ruim als bij Tapis, maar zeker groot genoeg. U kunt kiezen voor een landelijke uitstraling met v-groef of een strak resultaat zonder.


Leggen 

De vloer wordt net als bij de tapis vloer, verlijmd en gespijkerd op een ondergrond bestaande uit multiplex, spaanplaat of eiken mozaïek. De keuze uit legpatronen is wel kleiner dan bij de tapis vloer. Het is mogelijk de stroken recht of diagonaal in de ruimte te plaatsen. Ook de bourgogne vloer kan op verschillende manieren worden afgewerkt zoals een lak, olie of hardwax-olie. 


Houtsoorten

Net als bij tapis parket is ook hier een ruime keuze uit de verschillende houtsoorten mogelijk die zich weer onderscheiden in lichte en donkere houtsoorten. In de lichte houtsoorten kan men onder andere kiezen uit Beuken, Essen, Licht eiken, Guatambu en Maple en bij de donkere houtsoorten onder andere uit Afzelia, Jatoba Kambala, Noten, Keroewing, Wengé en Sucupira. 


Vloerverwarming
Diverse Bourgogne vloeren kunnen prima op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden.

 

 

Equi parket

Equi is een traditoneel massief parket met een aantal bijzondere kwaliteiten. De planken hebben een mes en groef voor een perfecte aansluiting, maar kenmerkend zijn vooral de groeven in de lengte- en dwarsrichting aan de onderzijde. Daardoor is Equi zonder tussenvloer en eventueel op vloeren met kleine oneffenheden te verwerken.


Equivloerdelen zijn 10 en 13,5 mm dik. Bij de 10 mm Equi is de slijtlaag 5 mm en bij de 14 mm zelfs 7,5 mm dik. U kunt kiezen uit twee breedtematen, 71 en 85 mm, en voor lengtes variërend van 400 tot 1000 mm.


Leggen
Equi kan rechtstreeks worden verlijmd op de betonvloer. Soms komt dit beter uit, bijvoorbeeld wanneer het Equi tegen een bestaande tegelvloer gelegd moet worden. Dankzij de mes- en groef verbinding ontstaat een perfect passend resultaat. Wij adviseren echter doorgaans het Equi te verlijmen en verdekt te spijkeren op een tussenvloer van spaanplaat of eiken mozaïek.

De ontstane vloer is zo vlak, slechts beperkt geschuurd en gevoegd hoeft te worden. Daarna kan de vloer afgewerkt worden met een hardwax, was of een laklaag.


Vloerverwarming
Diverse houtsoorten, gelegd als Equi, met als voorkeur een tweelaagssysteem, kunnen prima op vloer-verwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden.

   

Pagina 1 van 2

Veken 207-B7    |     Opmeer (open op afspraak)    |    GSM: 06-47777281       |       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.        facebook Houtershout
 
webdesign & realisation by Intendo -interactive-