CBWerkendlogoerkendFC1 Lid van het Gilde van Gediplomeerd Parketteurs

pichome4.jpg

Bourgogne parket

Bourgogne parket

Bourgogne parket is een massieve houten vloer met een dikte van ongeveer 9 mm en  wisselende lengte- en breedtematen (circa 90 tot 170 mm). Deze vloeren, meestal gelegd in wild verband, hebben daardoor de uitstraling van een plankenvloer en de gebruiks- en gemaksvoordelen van een tapisvloer.


Het is ook mogelijk om het Bourgogne parket in patronen te laten leggen: een groot walvisgraat- of blokpatroon, maar ook Hongaarse- of Weense punt behoren tot de mogelijkheden. De keuze in legpatronen bij Bourgogne delen is niet zo ruim als bij Tapis, maar zeker groot genoeg. U kunt kiezen voor een landelijke uitstraling met v-groef of een strak resultaat zonder.


Leggen 

De vloer wordt net als bij de tapis vloer, verlijmd en gespijkerd op een ondergrond bestaande uit multiplex, spaanplaat of eiken mozaïek. De keuze uit legpatronen is wel kleiner dan bij de tapis vloer. Het is mogelijk de stroken recht of diagonaal in de ruimte te plaatsen. Ook de bourgogne vloer kan op verschillende manieren worden afgewerkt zoals een lak, olie of hardwax-olie. 


Houtsoorten

Net als bij tapis parket is ook hier een ruime keuze uit de verschillende houtsoorten mogelijk die zich weer onderscheiden in lichte en donkere houtsoorten. In de lichte houtsoorten kan men onder andere kiezen uit Beuken, Essen, Licht eiken, Guatambu en Maple en bij de donkere houtsoorten onder andere uit Afzelia, Jatoba Kambala, Noten, Keroewing, Wengé en Sucupira. 


Vloerverwarming
Diverse Bourgogne vloeren kunnen prima op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden.

 

Veken 207-B7    |     Opmeer (open op afspraak)    |    GSM: 06-47777281       |       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.        facebook Houtershout
 
webdesign & realisation by Intendo -interactive-