CBWerkendlogoerkendFC1 Lid van het Gilde van Gediplomeerd Parketteurs

pichome4.jpg

Equi parket

Equi parket

Equi is een traditoneel massief parket met een aantal bijzondere kwaliteiten. De planken hebben een mes en groef voor een perfecte aansluiting, maar kenmerkend zijn vooral de groeven in de lengte- en dwarsrichting aan de onderzijde. Daardoor is Equi zonder tussenvloer en eventueel op vloeren met kleine oneffenheden te verwerken.


Equivloerdelen zijn 10 en 13,5 mm dik. Bij de 10 mm Equi is de slijtlaag 5 mm en bij de 14 mm zelfs 7,5 mm dik. U kunt kiezen uit twee breedtematen, 71 en 85 mm, en voor lengtes variërend van 400 tot 1000 mm.


Leggen
Equi kan rechtstreeks worden verlijmd op de betonvloer. Soms komt dit beter uit, bijvoorbeeld wanneer het Equi tegen een bestaande tegelvloer gelegd moet worden. Dankzij de mes- en groef verbinding ontstaat een perfect passend resultaat. Wij adviseren echter doorgaans het Equi te verlijmen en verdekt te spijkeren op een tussenvloer van spaanplaat of eiken mozaïek.

De ontstane vloer is zo vlak, slechts beperkt geschuurd en gevoegd hoeft te worden. Daarna kan de vloer afgewerkt worden met een hardwax, was of een laklaag.


Vloerverwarming
Diverse houtsoorten, gelegd als Equi, met als voorkeur een tweelaagssysteem, kunnen prima op vloer-verwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden.

 
Veken 207-B7    |     Opmeer (open op afspraak)    |    GSM: 06-47777281       |       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.        facebook Houtershout
 
webdesign & realisation by Intendo -interactive-