CBWerkendlogoerkendFC1 Lid van het Gilde van Gediplomeerd Parketteurs

Fidbox

Fidbox

Wat doet de Fidbox V.6?

De Fidbox V.6 ® is het nieuwste type Fidbox. De Fidbox is een monitor die de temperatuur (° C) en de relatieve vochtigheid (%) meet, evenals een data-log die deze gegevens voor lange termijn opslaat.


De Fidbox wordt gelegd onderin de parketvloer. De daarin opgeslagen gegevens kunnen worden gelezen op elk moment via draadloze transmissie en maakt de bepaling van de vochtigheid in de dekvloer en de houten vloer door verticale metingen. De meetmomenten staan vanuit de fabriek om de 8 uur geprogrameerd, wat resulteert in 3 keer een meeting in 24 uur gedurende circa 7 jaar. Deze informatie is niet alleen met betrekking tot het binnenklimaat, maar is vooral belangrijk in het geval van schade. Bijvoorbeeld, als er schade ontstaat aan de vloer door te hoge temperatuur in de vloer (door bv verkeerde afstelling van vloerverwarming) of door te hoge of te lage luchtvochtigheid of waterlekkage. Door de informatie die de Fidbox V.6 verschaft, wordt de oorzaak neergelegd bij de desbetreffende partij in geval van schade aan de vloer veroorzaakt door de eerder genoemde voorbeelden.

 

De Fidbox V.6 brengt meetbare voordelen niet alleen voor de parketteur, maar ook voor de ontwerpers, eigenaren bewoners of bouwers. De resultaten van de metingen kunnen snel duidelijkheid bieden in geval van schadeclaims en daarmee het proces van oplossen van de schade versnellen.

Door de kleine afmetingen (L:96mm B:52mm H:7mm) kan de Fidbox eenvoudig onderin de parketvloer worden gelegd. De Fixbox meet 7 jaar lang, drie keer per dag de vochtigheid en
temperatuur aan de bovenkant van de dekvloer, en de relatieve luchtvochtigheid en temperatuur in de gelegde ruimte. Het apparaat slaat deze gegevens op en deze gegevens kunnen op elk gewenst moment worden uitgelezen met een speciale Handheld. Vervolgens worden de gegevens ingelezen in de computer en worden de gegevens duidelijk weergegeven in een schema. Hierin kan het totale verloop van relatieve luchtvochtigheid en temperatuur perfect worden achterhaald.

 

Klik hier om de Fidbox V.5 te bestellen via onze webwinkel

 

Onafhankelijke adviesbureau Muboma kan de Fidbox V.6 uitlezen, contactpersoon: Ruud Boom, telnr 035 642 44 08.

 

 

Veken 207-B7    |     Opmeer (open op afspraak)    |    GSM: 06-47777281       |       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.        facebook Houtershout
 
webdesign & realisation by Intendo -interactive-