CBWerkendlogoerkendFC1 Lid van het Gilde van Gediplomeerd Parketteurs

pichome2.jpg

Tapis parket

Tapis parket

Parket algemeen

Het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor parket. Voor ieder huis en elke smaak is er wel een variatie die past. Wanneer u hoge eisen stelt aan stijl en kwaliteit is traditioneel parket een goede keus. Zowel in uitstraling als in gebruiksgemak is dit massief houten parket superieur. Bovendien bieden Tapis- en Equi parket een aantal unieke mogelijkheden, zoals een bijna onbeperkte keus uit de mooiste legpatronen, combinaties van verschillende houtsoorten en daarbij talloze fraaie afwerkingen. Parket is een gladde, hygiënische en makkelijk te onderhouden vloerbedekking. De dagelijkse voordelen van deze naadloze vloer zijn ongeëvenaard. Bij goed onderhoud is deze vloer niet of nauwelijks onderhevig aan slijtage en zal daarom een leven lang meegaan.


Tapis parket

Tapis parket, ook wel traditioneel parket genoemd, is een verzamelnaam voor vast gelegd parket - bestaande uit houten plankjes zonder mes en groef - op een traditionele manier gelegd. Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 100 jaar kan worden behaald.


Leggen

Bij traditioneel parket wordt eerst een ondervloer gelegd die vast wordt gemaakt op de bestaande beton- of balkenvloer. De ondervloer kan bijvoorbeeld bestaan uit multiplex, spaanplaat of eiken mozaïek. Daarna worden de verschillende plankjes op de ondervloer gelijmd en gespijkerd.

Tapis parket is zeer geschikt om in patroon te leggen. De bekendste voorbeelden zijn een visgraat, blokpatroon, een Hongaarse of Weense punt. Ook wordt tapis parket vaak in stoken gelegd. Keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan 40 verschillende houtsoorten verkrijgbaar.

Bij tapis parket is het mooi om een bies te leggen aan de rand. Na het plaatsen van het parket wordt de vloer geschuurd, spijkergaatjes gestopt en weer geschuurd. Als laatste wordt de vloer afgewerkt met een lak, olie of hardwax-olie.


Tapis is leverbaar in diktes van 6 tot 10 mm en in breedtes tot en met 90 mm. De lengte varieert van 280 (voor speciale patroonvloeren) tot 1500 mm.


Vloerverwarming
Tapis leent zich uitstekend voor vloerverwarming. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden.

 

Veken 207-B7    |     Opmeer (open op afspraak)    |    GSM: 06-47777281       |       Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.        facebook Houtershout
 
webdesign & realisation by Intendo -interactive-